fbpx

Queda menys d'una setmana per celebrar la 21a edició del torneig internacional d'handbol Granollers Cup. Enguany rep a 4900 jugadors i jugadores d'handbol, procedents de 12 països de 4 continents diferents. Es jugarà en 18 pistes, acumulant fins a un total de 30.066 minuts d'handbol! 

Entre el 26 i el 30 de juny, més de 4900 jugadors i jugadores de fins a 20 anys d’arreu del món competiran a Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. en el torneig Granollers Cup. Els joves, que s’allotjaran en escoles, càmpings i hotels de Granollers i la rodalia, ompliran els carrers de la ciutat amb la il·lusió de competir en el torneig d’handbol base més important del sud d’Europa. Durant la seva estada aprendran i conviuran amb joves de diferents països, i gaudiran d’un intercanvi cultural que alhora els enriquirà com a esportistes.

 

 4 continents, 12 països i 324 equips participants. Rècord d'equips catalans.

Després de batre rècords en diverses ocasions, la #GCup2019 manté les bones xifres d'anys anteriors amb més de 4900 participants. Enguany baixa la participació internacional (78 equips) però, per contra, puja la catalana (188 equips, establint un nou rècord històric) i la de resta de comunitats autònomes de l’Estat, que ha pujat en 6 equips: en aquesta ocasió hi haurà 54 conjunts. Mantenint la tònica de les altres edicions, la categoria on hi ha més inscrits és la Cadet, amb 123 equips femenins i masculins, seguida per la categoria Infantil, amb 97 equips participants (17 més que en l’edició passada).

Tot i que es mantenen les bones xifres de la participació internacional, aquesta edició no és la que tindrà més representació internacional pel que fa a nombre de països: arribaran participants procedents d’Algèria, de Bòsnia i Hercegovina, de Brasil, de Colòmbia, de Dinamarca, de França, d’Islàndia, d’Israel, de Mèxic, de Noruega, de Rússia i de Suècia. Pel que fa a la resta de comunitats autònomes, arriben participants procedents d’Andalusia, Madrid, Illes Balears, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Illes Canàrès, Castella i Lleó, Euskadi, Navarra i Melilla. 

Enguany la participació masculina i femenina segueix gaudint d'una certa igualtat: el 56% dels inscrits són jugadors i el 44% restant, jugadores.

 

Més de 300 partits al dia en 16 pistes diferents

Durant els dies de competició s'habiliten pistes de joc a diversos punts de la ciutat de Granollers, Les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Cada dia es jugaran més de 300 partits de les diferents categories (1022 en total) en 16 pistes, i cadascun durarà 30 minuts. En total es jugaran aproximadament 30.066 minuts d'handbol, que equivalen a 21 dies! El torneig està estructurat de manera que tots els equips juguin un mínim de 5 partits a la fase de grups, a més dels quarts, semifinals i final, i així gaudeixin d'un veritable ritme de competició. Per a gestionar tot aquest volum de pistes i jugadors, és necessari un gran equip de més de 225 voluntaris!

 

Una cerimònia d'inauguració inspirada en els valors de l'handbol

Llums, càmera, acció! És hora de posar en marxa la nova edició amb un espectacle per recordar, amb una cerimònia d'inauguració inspirada en els valors de l’handbol amb moltes novetats. Començarà dimecres a les 20h del vespre al Palau d'Esports de Granollers! D’altra banda, en la tercera edició del Village de la Granollers Cup, tornarem a comptar amb un espai on compartir experiències i passar una bona estona gràcies a les activitats que s'hi faran i les foodtruck!

 

La Granollers Cup a la xarxa

Durant el torneig estarà activa la web 2019.granollerscup.com on es podran seguir els resultats de la competició. El torneig es podrà seguir en temps real a través de Twitter (@GranollersCup), Instagram (@GranollersCup), el hashtag #GCup2019, diferents canals de Telegram (t.me/gcup2019), i es podrà participar en els sortejos de roba Hummel dissenyada especialment per la Granollers Cup! A més, en cada jornada s'afegiran les imatges a Facebook i a Instagram i oferirem la retransmissió de les finals a través de streaming a través de VOTV i Esport 3!

 

 

 

banner-festesoci2018-CAT